SamenWeten /


"Taalkundig is het niet fout, een depressieve stoornis"


"Iedereen

snapt dat bij een vegetarische barbecue niet de barbecue zelf

vegetarisch is"


'Ter leering ende vermaeck' houden Hilde en Hanneke een blogboek bij van taaldiscussies die ze hebben met anderen en elkaar, in hun blog

"SamenWeten"


Samen weten we meer: de betrokken opdrachtgever

Bent u wetenschapper? Uitgever, journalist of bureauredacteur? Onze methode SamenWetenTM geeft u de mogelijkheid om zelf aan uw vertaalproject mee te werken. Samen met u stellen we een team samen met alle expertises, waaronder die van u. Of u laat het helemaal aan ons over, dan zorgen wij dat alle expertises er zijn.


Methode SamenWetenTM

Met onze methode SamenWetenTM kiest U zelf hoe groot uw inbreng is en wat die precies inhoudt. U besteedt alleen aan ons uit wat u zelf niet wilt doen: dit werkt kostenbesparend. Tegelijk is het ook heel prettig samenwerken met de betrokken specialisten van MedicaMerkus.

U bent uitgever, journalist of bureauredacteur

Bent u uitgever, journalist of bureauredacteur? Dan concentreert MedicaMerkus zich op een duidelijke en inhoudelijk correcte tekst, wetende dat u zelf nog een eindredactionele slag zult maken. Besteedt  u juist ook dat graag uit? MedicaMerkus heeft een netwerk van ervaren, betrokken zelfstandige professionals in de uitgeverij die alles van u kunnen overnemen.

"De redacteur zei verbaasd: 'Wie heeft dat vertaald? Hier hoef ik niet veel meer aan te doen!'"


Hugo Maarleveld, uitgever      2010 Uitgevers


U bent wetenschapper

Bent u als wetenschapper zelf de inhoudelijke expert, dan kunt u ook zelf de persoon zijn met de inhoudelijke adviesfunctie. Dat komt ten goede aan de vertaling, én aan de kosten ervan. Maar samenwerken met goede vertalers en andere taalkundigen levert ook een hoop plezier op. Het is leuk om met een taalkundige te praten over de terminologie van uw vak, of de beste manier om nieuwe inzichten te verwoorden. Wat bedoelde de bronauteur precies? En hoe zeggen wij dat in Nederland? Overleg over dit soort vragen inspireert enorm! Bekijk voor de aardigheid eens ons blog Samen Weten, om daar een beeld van te krijgen.


All rights reserved © Lustig & Merkus 2020

Ontwerp: Alice Rowaan